L’EAM es forma arran de la unió de dues bandes empordaneses, una de punk i una de rap l’any 2011. El detonant de la unió va ser presentar-se a un concurs provincial de bandes (Destaca’t), on l’EAM va crear unes bases instrumentals per a reforçar les lletres dels MCs. Atesa la bona resposta que va obtindre la banda al primer concurs la formació va seguir presentant-se a diversos concursos musicals, sovint amb un paper destacat (2n lloc Joan Trayter , Guanyadors apartat HipHop ViñaRock 2012, Guanyadors Intro 2012).

És a mitjans de l’any 2012 que apareix el primer CD (de títol homònim al nom de la banda) enregistrat a Japan Studios Palamós amb en Coco Puig. Amb aquest treball, i gràcies al bon paper de la banda en els diferents concursos on es presenta, la formació empordanesa comença a tocar per les províncies de Girona i Barcelona, essent present en moltes festes majors de pobles i ciutats així com a festes universitàries durant els dos anys següents. La banda també es caracteritza per mostrar compromís socials apareixen sovint als cartells de moltes festes i concerts reivindicatius i solidaris i tocant també a espais okupats. (concert Panrico, concert PAH Zona Franca, CSO Astilla, CSO La Carboneria, CSO La Rimaia, etc)

L’any 2013 la banda es va proclamar guanyadora del concurs Intro de la província de Girona, fet que els va facilitar l’actuació a Barraques de Girona del mateix any i a poder treballar la preparació del segon CD de la banda a l’entorn de l’Espai Marfà Casa de la Música de Salt.

El segon treball de l’EAM – Farts – neix l’any 2015 i s’edità de la mà de Kasba Music. Durant la creació d’aquest segon treball la banda va haver de canviar algun dels seus membres. Aquests canvis es veuen reflectits en la musicalitat de la banda que tendeix a experimentar amb més estils, incorporant tocs de reggae i funk al so “numetal” i “rap” que ja proposava la banda. Amb el llançament del CD Farts, el grup va girar per diverses sales del territori català presentant el treball conjuntament amb LDS, aprofitant la col·laboració que apareix en el CD farts, Societat de Control.  El treball realitzat durant tota aquest període afavoreix que el conjunt pugui accedir a talonejar a grans bandes com Zoo o la Raíz en els seus concerts a Sala Clap (Mataró) i sala Apolo (Barcelona) respectivament.

Actualment la banda ha enregistrat el seu tercer LP titulat “El Foc Que No s’Apaga” a Atomic Studios amb el productor Mark DaSousa. Aquest nou treball té la previsió de veure la llum el 8 de Març.